Ši sriuba yra labai soti, gali būti naudojama ir kaip pagrindinis patiekalas. Įpatingai tinka peršalus ar šaltais žiemos vakarais.
Pasiruošimo Laikas: 10 min.
Gaminimo Laikas: 30 min.
Viso: 40 min.
Ingredientai:
- Vištienos ketvirtis
- 2 morkos
- 4 bulvės
- 1 stiklinė žirnių (galima dėti ir makaronus)
- Svogūno galvutė
- Lauro lapai
- Petražolės
- Krapai
- Druska
- Juodieji pipirai
Gaminimas:
- Vištienos ketvirtį virti greitpuodyje 15 min. antru lygiu 2-uose litruose vandens (jei neturite greitpuodžio, vištieną virkite puode kol gerai suminkštės).
- Į greitpuodį su vištiena dedame daržoves (pjaustytas bulves ir morkas, visą svogūną) ir lauro lapus. Virti greitpuodyje 5 min. antru lygiu arba 15 min. puode.
- Daržovėms išvirus nupilame sultinį į atskirą puodą. Svogūną ir lauro lapus išmetame.
- Išvirusią mėsą ir daržoves sutriname iki vientisos masės ir sudedame į puodą su sultiniu.
- Dedame prieskonius: druską, pipirus, krapus ir petražoles.
- Viską užverdame ir paverdame apie 2 minutes.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą