penktadienis

Trinta Vištienos Sriuba

vistienos sriuba
Ši sriuba yra labai soti, gali būti naudojama ir kaip pagrindinis patiekalas. Įpatingai tinka peršalus ar šaltais žiemos vakarais. 

Pasiruošimo Laikas: 10 min.
Gaminimo Laikas: 30 min.
Viso: 40 min.

Ingredientai: 
  • Vištienos ketvirtis
  • 2 morkos
  • 4 bulvės
  • 1 stiklinė žirnių (galima dėti ir makaronus)
  • Svogūno galvutė
  • Lauro lapai
  • Petražolės 
  • Krapai
  • Druska
  • Juodieji pipirai
Gaminimas:
  1. Vištienos ketvirtį virti greitpuodyje 15 min. antru lygiu 2-uose litruose vandens (jei neturite greitpuodžio, vištieną virkite puode kol gerai suminkštės).
  2. Į greitpuodį su vištiena dedame daržoves (pjaustytas bulves ir morkas, visą svogūną) ir lauro lapus. Virti greitpuodyje 5 min. antru lygiu arba 15 min. puode.
  3. Daržovėms išvirus nupilame sultinį į atskirą puodą. Svogūną ir lauro lapus išmetame. 
  4. Išvirusią mėsą ir daržoves sutriname iki vientisos masės ir sudedame į puodą su sultiniu.
  5. Dedame prieskonius: druską, pipirus, krapus ir petražoles. 
  6. Viską užverdame ir paverdame apie 2 minutes.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą